Digitaal Veiligheidspaspoort (DVP) 

Om de veiligheid in industriele omgevingen of op spoorwegen beter te kunnen waarborgen, realiseerde Nsecure een digitale oplossing ter vervanging van het fout- en fraudegevoelige papieren veiligheidspaspoort. Aannemers, onderaannemers en uitvoerders dienen aantoonbaar legaal en gekwalificeerd aan het werk te zijn.

Nsecure ontwikkelde een oplossing die de verschillende bewijzen en systemen integreert in één allesomvattend systeem. Op basis van de Agile Scrum methodiek is met meerdere teams (interactie-ontwerpers, designers, developers, architect, scrummaster) aan dit concept gewerkt. Daaruit ontstond het Digitaal Veiligheidspaspoort bestaande uit drie componenten: een portal, een fysieke pas en een ScanApp.  

DVP Nsecure

Eén helder overzicht

Dankzij de portal hebben werkgevers en opzichters een helder overzicht van meldingen, medewerkers, overtredingen en rapportages. Dit overzicht ontstaat doordat koppelingen worden gemaakt met de systemen van verschillende bedrijven en certificerende instellingen. De combinatie van de ingelezen gegevens leidt ertoe dat een persoon wel of geen een Digitaal Veiligheidspaspoort ontvangt.

Wanneer aan de gewenste combinatie voldaan wordt, wordt automatisch een pas afgedrukt en aan de pashouder gestuurd. Dit is mogelijk door de koppeling van de portal aan het aanmeldsysteem Dataclient en het pasproductiesysteem van Nsecure.

De portal biedt daarnaast mogelijkheden om bijvoorbeeld geldigheid van passen bij te houden en inzicht te krijgen in het pasproductieproces of het aantal aanwezigen op locatie. Daarmee is de portal een onmisbare tool voor organisaties die veiligheid op locaties moeten garanderen.

 

Gegevenscontrole op locatie via innovatieve Scan App

Naast de portal ontwikkelde Nsecure een innovatieve Scan App. Door de QR-code op de pas te scannen, ziet de opzichter in de Scan App alle gegevens van de betreffende persoon.

  • Via de Scan App kunnen de gegevens en toegang worden gecontroleerd.
  • Aan-/afwezigheidregistratie worden bijgehouden en overtredingen worden vastgelegd.
  • Fouten en fraude verminderd, waardoor de veiligheid rond op een locatie vergroot wordt.
  • De ScanApp is verkrijgbaar voor iOS, Android, Windows Phone en Blackberry en werkt ook offline.

Behaalde resultaten dankzij het Digitaal Veiligheidspaspoort

Dankzij de invoering van het Digitaal Veiligheidspaspoort is een belangrijkste doelstelling bij railAlert (verantwoordelijk voor het spoorwegnet van Nederland), namelijk het verhogen van de veiligheid rondom het spoor behaald. De andere doelstellingen die railAlert aan het project heeft gekoppeld, zijn door een goede samenwerking zelfs overtroffen. Klik hier voor meer informatie. 

Vraag een demo aan
f08100

Contact

Nsecure is specialist en marktleider op het gebied van toegangsverlening en veiligheid. Wilt u meer weten over de mogelijkheden met het Digitaal Veiligheidspaspoort? Neem dan contact op via onderstaand formulier. 


088 - 123 9000