Traditionele toegangsbeveiliging is niet toekomstbestendig

Nieuws
22 september 2020
Persbericht YIM

Veel organisaties worstelen dagelijks met hun toegangsbeveiliging met complexe toegangsprocedures, tijdrovende rapportages en lange wachttijden voor toegang en start van werkzaamheden. Dit kost onnodig veel tijd en geld en gaat ten koste van de gastvrijheid voor medewerkers, bezoekers en contractors. Daarom introduceert Nsecure, Nederlands’ marktleider in toegangs- en beveiligingsmanagement, het flexibele  IT-platform YIM (Your Identity Management). 

Automatiseren van processen
Met YIM kunnen organisaties aanzienlijk op hun facilitykosten besparen, terwijl ze volledig grip op en inzicht in hun toegangsbeveiliging houden. Tegelijkertijd versterken ze de gastvrijheid van hun organisatie. YIM integreert en stroomlijnt verschillende modules voor accreditatie, het aanmelden van bezoekers, medewerkers en contractors, e-learning en digitaal persoonsdossier. Door de toegangsprocessen te automatiseren worden ze een veel efficiënter onderdeel van de dagelijkse bedrijfsactiviteiten. Deze automatisering past Nsecure al een tijd succesvol toe met implementaties bij diverse gerenommeerde multinationals. Met YIM worden deze processen belangrijke stappen verder gebracht. YIM is een doorontwikkeling van Dataclient; een workflow identity management oplossing van Nsecure sinds 2008, dat organisaties in staat stelt om hun toegangsprocessen te digitaliseren. 

Integratie van systemen
Voor veel organisaties spelen veiligheid en efficiëntie een belangrijke rol in de dagelijkse operatie. “De uitdaging zit in het ‘in control’ zijn bij toegangsverlening, gastvrijheid, veiligheid en regelgeving. Wij kijken en luisteren heel goed naar de markt. Internationalisering en digitalisering hebben bijvoorbeeld een hoge vlucht genomen. Door onze jarenlange kennis en ervaring blijven we voorop lopen. Ons team heeft een langetermijnvisie, waardoor we snel inspelen op ontwikkelingen in de markt en veranderende regelgeving. Ons slimme en flexibele IT-platform YIM vormt daarbij een belangrijk fundament van onze integrale aanpak.”, aldus Hans van Driel, algemeen directeur van Nsecure.

Veilig werken
Alex Smaling, business unit manager IT bij Nsecure: “De noodzakelijke accreditatie en compliance gaan veel verder dan enkel toegangscontrole. Voor organisaties die veilig werken hoog op de agenda hebben staan, biedt YIM ook de mogelijkheid om personen te kwalificeren voor het uitvoeren van specifieke taken. Ook is het mogelijk om met de uitgebreide e-learning mogelijkheden de veiligheid op de werkvloer te verhogen en up-to-date te houden. Instructies, trainingen en het afnemen van examen(s) worden toegevoegd als onderdeel van toegangsprocedures voor specifieke personen en werkzaamheden en kunnen vooraf afgelegd worden. De uitgebreide rapportage- en dashboardmogelijkheden van YIM staan garant voor zowel een tijd- als kostenbesparing, als het optimaliseren van essentiële bedrijfsprocessen.”

Toekomstbestendig platform
Nsecure werkt voor opdrachtgevers in zeer diverse sectoren; van petrochemie tot financiële dienstverleners. Met elk hun specifieke uitdagingen en regelgeving. Smaling: “De uiteenlopende ervaringen en behoeftes van specialisten en (eind)gebruikers hebben we meegenomen in de ontwikkeling van YIM. Onze IT-architectuur maakt het mogelijk om met verschillende security, ERP en HR-systemen te integreren. Bedrijfsprocessen kunnen daarmee vanaf nu en in de toekomst optimaal beheerst en volledig geautomatiseerd worden.”

Over Nsecure
Nsecure biedt met datagestuurde toegang- en securitysystemen en platforms al ruim 25 jaar effectieve oplossingen voor de toegang tot fysieke omgevingen in Nederland, en daarbuiten. Nsecure biedt organisaties meer zekerheid, minder risico’s en een betere performance door hoogwaardige systemen te koppelen aan vitale bedrijfsprocessen. Nsecure beheert meer dan een miljoen actieve toegangspassen en verwerkt circa tientallen miljoenen pasbewegingen per dag voor de top van het Nederlandse bedrijfsleven.

Meer over dit onderwerp


 

088 - 123 9000