Offline sluitsystemen: Data on Card

Offline sluitsystemen: Data on Card

Bij offline sluitsystemen wordt gebruik gemaakt van “Data on Card. Wanneer een persoon het gebouw binnen gaat, dan zal met de toegangspas de deur geopend moeten worden. De paslezer / cilinder bij de ingang acteert in dit geval als “updater”, hierdoor worden de meest recente autorisaties uit het toegangscontrolesysteem op de toegangspas geschreven. 

Indien men bij een (offline) toegang komt, leest de cilinder de autorisaties af van de toegangspas. De cilinder geeft wel/geen toegang tot de volgende ruimte op basis van deze autorisaties. 

Bij het verlaten van de bedrijfslocatie, moet men weer langs de “updater” lopen. Dan worden de gegevens van die dag (deuropeningen en batterijstatus) teruggeschreven naar het toegangscontrolesysteem. Hierdoor heeft een organisatie, al dan niet real-time, inzicht in de gebeurtenissen in het gebouw vanuit één beheerdersplatform.

Verhoogde security

Als de kaart met valide autorisaties verloren is, kan het kaartnummer gecommuniceerd worden naar een “black-list”. Kaarten kunnen ook ingesteld worden dat ze een gelimiteerde autorisatie (dag en tijdzones) periode hebben, hiermee wordt na een bepaalde periode de veiligheid gegarandeerd wanneer een kaart verloren is. Doordat de offline cilinders autonoom functioneren zullen deze bij een stroomstoring blijven functioneren aan de hand van de batterij.

 

Het Open Security Standard

Binnen Nsecure wordt met verschillende leveranciers van toegangscontrolesystemen en sluitsystemen gewerkt. De OSS standaard zorgt ervoor dat alle toegangscontrolesystemen van producenten A, B & C en de sluitsystemen producenten X, Y en Z alle autorisaties op dezelfde manier interpreteert.

 OSS-SO maakt een integratie systeemonafhankelijk terwijl de klant alle informatie van het gehele systeem in één platform kan beheren. Zo blijft de klant altijd in control over het toegangsbeleid en daarmee de veiligheid.

OSS_StandardOffline_neu_RGB_72dpi
48668d

Contact

Bent u benieuwd naar hoe een offline sluitsysteem binnen uw organisatie past? Neem dan vrijblijvend met ons contact op! Wij leggen u graag uit wat de mogelijkheden zijn voor uw organisatie.

Nsecure
Lübeck 1 
2993 LK Barendrecht
info@nsecure.nl
088 - 123 9000

KvK 24255898
ISO 9001 
ISO IEC 27001 
VCA**