Nieuw toegangssysteem voor Fortuna Sittard

Case studies
16 augustus 2018
Stadion 1

Toegangssystemen voor veiligheid en gemak 

Afgelopen seizoen promoveerde Fortuna Sittard als kampioen van de Jupiler League naar de Eredivisie. Om te voldoen aan alle eisen omtrent regelgeving vanuit de Eredivisie, realiseerden Nsecure en Fortuna Sittard een nieuw toegangscontrole- en ticketingsysteem. 

Nsecure is specialist op het gebied van toegang en security. Om voorbereid te zijn op de toekomst die Fortuna voor ogen heeft, is het essentieel dat een stadion voldoet aan de juiste faciliteiten als het gaat om toegang, veiligheid maar ook gemak voor de supporters. Door de juiste techniek, hardware en software met elkaar te verbinden ontstaat een maatwerkoplossing die aansluit op de behoeften van de club maar ook de wensen van bezoekers. Denk aan nieuwe technologieën die nu worden toegepast en bijvoorbeeld de toegang die mogelijk is via een smartphone. Dit zal bijdragen aan een soepele en professionele doorstroming van onze supporters.

Aansluiten op de ambitie van Fortuna Sittard

"Ieder stadion is anders ingericht. Nsecure is flexibel, realiseert maatwerk en heeft een juiste, optimale set gerealiseerd voor de toegangsverlening die aansluit bij de ambitie van Fortuna", aldus Hans van Driel, directeur Nsecure.

Nsecure realiseerde onder andere:

  • Twaalf doorgangen voor de toegangscontrole met draaikruisen zijn geplaatst bij drie ingangen van het stadion;
  • Manshoge beveiligingstourniquet voor het uitvak;
  • Dashboard die realtime de bezetting van het stadion weergeeft.

Het systeem wordt voor het eerst tijdens de thuiswedstrijd tegen PSV in gebruik genomen. Verwacht wordt dat het stadion met een capaciteit van 12.500 bezoekers uitverkocht zal zijn. Fortuna Sittard is zeer tevreden met de samenwerking met Nsecure. "Bij Fortuna Sittard zijn wij hard aan het werk om de faciliteiten van de club verder te professionaliseren. Samen met de expertise van Nsecure zal de club ervoor zorgen dat het toegangsproces van het stadion verder wordt verbeterd", zegt Ron Quaedvlieg, bestuurslid Fortuna Sittard.

In navolging van Exelsior Rotterdam is Fortuna Sittard de tweede Eredivisieclub waar Nsecure het toegangssysteem heeft geïmplementeerd en zal onderhouden. Fortuna Sittard en Nsecure kijken uit naar een succesvolle en langdurige samenwerking. 

Meer over dit onderwerp


 

088 - 123 9000