Een gecontroleerde, gastvrije omgeving voor RAI Amsterdam

Case studies
13 november 2018

RAI Amsterdam is één van de meest bekende internationale beurs- en congresorganisaties in Europa. Een publieksbeurs, een groot congres, een internationale vakbeurs, een dance-event of een theatervoorstelling; als faciliterende partij creëren zij de ideale condities waarin inspirerende ontmoetingen plaatsvinden en krachtige verbindingen ontstaan. Jaarlijks vinden er zo’n 600 beurzen, congressen en evenementen plaats.

5027-2OTTI_RAI_062011

Om deze internationale positie te bewaken, zijn safety en security onlosmakelijk aan elkaar verbonden. RAI Amsterdam heeft de ambitie om een gecontroleerde, maar vooral gastvrije en veilige omgeving te creëren. Systemen en technologieën dienen dan optimaal te werken om dit te waarborgen.

Een partner voor safety en security

Kevin van der Hulst van Veiligheidszaken, projectleider Safety & Security bij de RAI Amsterdam: "We zijn een aantal jaar geleden met Nsecure in contact gekomen omdat onze camerasystemen destijds niet optimaal functioneerden. De analoge camera’s waren bovendien minder scherp. Omdat de stabiliteit en betrouwbaarheid van het systeem essentieel zijn, was een nieuwe oplossing op zeer korte termijn nodig. Geen toezicht heeft namelijk impact op het veilig toegang verlenen aan bezoekers, leveranciers of exposanten tot een ruimte of doorgang. We zochten een betrouwbare partner die verder kijkt. Safety, security en ook hospitality zijn integraal onderdeel van onze bedrijfsprocessen. Het is essentieel om vanuit die invalshoeken te kijken hoe we de locatie optimaal kunnen laten functioneren. Die mindset verwachten we ook van onze partners."

Nsecure wist de juiste oplossing te bieden en had destijds al veel kennis en kunde van het toegangscontrolesysteem AEOS. Binnen een korte tijd realiseerde Nsecure een nieuw camerasysteem dat voldeed aan de security eisen van RAI Amsterdam. De integratie met het toegangscontrolesysteem en andere systemen zorgde voor een positieve impact op de (dagelijkse) bedrijfsprocessen.

Samen innoveren; inzet van slimme technieken

"In onze hechte samenwerking kijken we continu hoe security oplossingen blijven aansluiten op onze ambitie; een open, gastvrije maar vooral veilige omgeving. We zitten bij elkaar om de toekomst te bespreken. Wat zien we in de markt? Wat zien we in de nabije omgeving van Amsterdam? Waar liggen de kansen? We staan open voor nieuwe technologieën om te bepalen wat dit vervolgens voor ons oplevert", vertelt Kevin.

"Zo zijn we gestart met een pilot voor People Counting aan de hand van telcamera’s; een slimme manier om inzicht te krijgen in mensstromen en het gebruik van ruimtes tijdens evenementen. Door het analyseren van deze data kunnen we beter voorspellen, bijvoorbeeld de inzet van schoonmaak van toiletten bepalen tijdens evenementen. Daarnaast is het van belang dat we voldoen aan (brand)veiligheidsnormen en kunnen we dankzij deze informatie nauwkeurige ontruiming simulaties draaien. Ons streven met deze pilot is om minimaal 90% correctheid te behalen. Dit zorgt ervoor dat we innovatief en vooruitstrevend blijven en daarmee de gastvrije en veilige omgeving creëren", aldus Kevin van der Hulst.

Meer over dit onderwerp


 

088 - 123 9000