Unica neemt security managementbedrijf EAL over

blog
19 april 2022

Unica, een van de grootste technisch dienstverleners van ons land, neemt security managementbedrijf EAL uit Apeldoorn over. EAL is een van de leidende partijen in de ontwikkeling en implementatie van security management en toegangscontrole systemen. EAL is met haar 50-jarig bestaan een van de meest ervaren bedrijven in de ontwikkeling van hard- en software op dit terrein. Het bedrijf telt 35 werknemers, waarvan 15 werknemers actief zijn op R&D. Met vestigingen in Apeldoorn en Amsterdam bedient EAL onder meer hulpdiensten, ziekenhuizen, banken, verzekeraars, de rijksoverheid en Schiphol.

Aanvulling op activiteiten Unica

EAL wordt onderdeel van het cluster Unica Access & Security, waarin alle dienstverlening rondom toegangsverlening en beveiliging is gebundeld. Binnen dit cluster zijn ook de bedrijven Nsecure (marktleider op het gebied van toegang en identity management in high-end security omgevingen) en Unica Smart Security (beheer en onderhoud van integrale toegangs- en beveiligingsoplossingen) actief. Met de toevoeging van EAL kan Unica Access & Security als eerste partij in Nederland complete systemen op het gebied van toegang en beveiliging ontwikkelen, installeren, beheren en onderhouden. Unica ziet een toenemende behoefte bij zijn klanten om dergelijke veiligheidsvraagstukken integraal uit te voeren.

Tevens geeft de focus van EAL op R&D een technologische voorsprong aan Unica Access & Security. Het kantoor van EAL in Apeldoorn versterkt ook de regionale dekking van Unica Access & Security, dat vestigingen heeft in Barendrecht, Amsterdam, Rotterdam, Oosterhout, Geleen en Zwolle. Unica Special Security Projects, dat projecten en het beheer en onderhoud van beveiligingsinstallaties op locaties met het hoogste veiligheidsniveau verzorgt, maakt ook onderdeel uit van het bedrijvencluster.

John Quist, CEO van Unica, licht toe: “Als regisseur van technologische oplossingen voor gebouwen zien wij het belang van veiligheid en efficiënte toegangsverlening alleen maar verder toenemen. Met de toevoeging van EAL aan onze organisatie zetten wij een belangrijke stap in het versterken van onze Access & Security activiteiten, die we nu als integrale oplossing aan klanten kunnen bieden. Op zijn beurt profiteert EAL van onze expertise en positie in deze markt, wat het team nieuwe ontwikkelmogelijkheden en uitdaging biedt. De cultuur van EAL als betrouwbaar familiebedrijf met een sterk innovatief karakter past bovendien uitstekend bij Unica. EAL is een solide specialist in high-end toegangscontrole en is met zijn loyale team en brede ervaring een verrijking voor onze organisatie.”

 

Marktpositie verder uitbouwen

Als onderdeel van de Unica-organisatie wil EAL zijn kennisdomeinen uitbreiden en verder groeien. Het kan zijn klanten een bredere dienstverlening aanbieden en de expertise van de zusterbedrijven in het cluster inzetten om de kennis van het team te verbreden.

Pascal Vos, managing director van EAL: “We zijn blij om uitgerekend in het jaar van ons 50-jarig bestaan onderdeel te worden van één van de grootste technisch dienstverleners van Nederland. Door de aansluiting bij Unica krijgen we toegang tot uitgebreide kennis op andere security management domeinen zoals cloudoplossingen en cybersecurity. Tevens biedt de uitgebreide klantportefeuille van Unica nieuwe kansen om onze marktpositie verder uit te bouwen en een nog hogere oplossingskwaliteit te bieden aan opdrachtgevers.” De directie van EAL, die behalve uit Pascal Vos bestaat uit zijn broers Jean Paul Vos (commercie) en Stephan Vos (R&D), blijft verbonden aan EAL en behoudt de dagelijkse leiding van het bedrijf.

Unica verwacht de komende jaren meerdere overnames per jaar te doen. Gerichte overnames zijn voor elk van de negen bedrijvenclusters waar het Unica-netwerk uit bestaat onderdeel van de groeistrategie. De acquisitieagenda richt naast versterken van de gespecialiseerde kennisdomeinen ook op uitbreiding van het huidige landelijke vestigingennetwerk om de regionale aanwezigheid te versterken.

Over Unica

Als voorloper in duurzame innovaties en allround technische dienstverlening lost Unica alle vraagstukken op het gebied van technologie in de gebouwde omgeving op. De diensten van Unica bevinden zich onder meer in de domeinen installatietechniek, energie, ICT, internet of things (IoT) en smart buildings. Unica zet de wensen en behoeften van klanten om in functionele oplossingen op maat die bijdragen aan duurzame, digitale, gezonde en comfortabele leef- en werkomgevingen.

Met een slagvaardig netwerk van 9 toonaangevende bedrijvenclusters en ruim 3.500 medewerkers behoort Unica tot de grootste technisch dienstverleners van Nederland. De bedrijvenclusters van Unica zijn: Building Projects, Building Services, Fire Safety, Access & Security, Building Intelligence, Energy Solutions, ICT Solutions, Industry Solutions en Datacenters.

De afgelopen 5 jaar heeft Unica 12 acquisities aan zijn netwerk van bedrijven toegevoegd. De recente overnames van Unica betreffen: In2Scope (2021, ICT Solutions), Gerco en Applicom (2021, Fire Safety), Pranger-Rosier (2021, Building Services), Van Kempen Koudetechniek (2020, Industry Solutions), PCT Koudetechniek (2020, Industry Solutions), Numan & Kant (2020, Building Intelligence), Synto (2019, Building Services), Brainpact (industriële automatisering, 2019), Boele Fire Protection (2018, brandveiligheid), Dotwood (2018, ICT Solutions), Nsecure (2017, Access & Security) en Pro-Fa Automation (2017, industriële automatisering).

Voor meer informatie: www.unica.nl

Voor nadere informatie:
Dick Haijma
Email: d.haijma@pressworks.nl
Mobiel: 06-171 43 286 

Meer over dit onderwerp


 

088 - 123 9000