ProRail gunt beveiliging gebouwen aan Nsecure

blog
18 november 2019
22-vac-duo-nsecure-barendrecht

Nsecure gaat voor een bedrag van zes miljoen euro de toegangs- en beveiligingssystemen op 36 locaties van ProRail vervangen en daarna beheren. ProRail gaf destijds aan een partij te willen contracteren voor alle locaties die door de afdeling Facilitaire Zaken beheerd worden. Nsecure was een van de twee bedrijven die inschreven op de opdracht. Nsecure dat destijds ook het digitale veiligheidspaspoort (DVP) ontwikkelde voor ProRail, werd de meeste geschikte partij bevonden. Naast de aanleg van nieuwe installaties wordt Nsecure ook verantwoordelijk voor het onderhoud en beheer van de diverse beveiligingssystemen. Dit is inclusief vervangingen en uitbreiding van systemen ten behoeve van de ProRail-locaties die beheerd worden door Facilitaire Zaken.

350 camera’s

Hieronder vallen in totaal 36 locaties. Het gaat onder meer om verkeersleidingsposten, kantoren, Incidentbestrijdingslocaties en projectlocaties. De systemen en componenten bestaan uit de toegangscontrole van ongeveer 600 toegangen, cameraobservatie met ongeveer 350 camera’s, intercominstallaties met ongeveer 150 intercomposten, inbraakdetectie en hekwerkdetectie met ongeveer 400 detectiepunten en 90 hekwerkdetectiezones, aanmeld- en accreditatieservice en een veiligheidsmanagement-platform.

12 miljoen euro

ProRail en Nsecure hebben een raamovereenkomst met een looptijd van vier jaar gesloten. Hierbij is er de optie om twee keer met twee jaar te verlengen tot een maximale looptijd van acht jaar. De maximale waarde van de overeenkomst is daarmee 12 miljoen euro. 

Lees hier het officiele bericht

Meer over dit onderwerp


 

088 - 123 9000