In control met Identity & Access Management

blog
27 december 2018

Een snelle uitwisseling van informatie tussen contractors, leveranciers en bezoekers voor toegang

Industrie header

Alex Smaling
asmaling@nsecure.nl

 

Dagelijks meerdere contractors op locatie, tientallen aanvragen voor het verrichten van werkzaamheden en uiteenlopende voertuigen die uw terrein betreden. Wie zich in een industriële omgeving begeeft, ziet dat veiligheid een cruciale rol speelt in alle bedrijfsprocessen. Daarnaast ontstaan er nog steeds uitdagingen in de operatie waardoor veiligheid in het geding komt. Wat vraagt dit van het beoordelend vermogen van specialisten op locaties die volop in ontwikkeling zijn?

In de wereld van deze specialisten, de safety-, security- of QHSE-manager, gaan diverse zaken verder dan veiligheid en toegangsverlening. Continu druk op resources, de zoektocht naar gekwalificeerd personeel en steeds strengere wet- en regelgeving dwingen alle spelers in het industriële domein om scherp te blijven. Met calamiteiten die op de loer liggen kan dit ernstige gevolgen hebben voor mens en omgeving. Zelfs wereldwijd.

Ondersteunende deeloplossingen zijn in overvloed beschikbaar, denk aan bezoekersregistratie, e-learning en selfservice. Maar sluiten deze oplossingen daadwerkelijk aan op bedrijfsprocessen? Of dwingen deze oplossingen om bedrijfsprocessen anders in te richten? Los van innovatieve technieken, zoals kunstmatige intelligentie (AI) of robotica, die in de toekomst ingezet kunnen worden.

Technologie kan ondersteunen in veiligheid, maar valt of staat met bewustwording en kennisniveau van personeel over de technologieën.

Winst behalen met Identity & Access Management

Mens en techniek worden ingezet om continuïteit en veiligheid te waarborgen in tal van essentiële processen, waarbij winst is te behalen met toegangsmanagement (Identity & Access Management). In de praktijk zijn toegangsprocessen nog altijd intensief en tijdrovend. Informatie raakt versnipperd. Met strengere inspecties en audits is het essentieel dat bedrijven zaken op orde hebben om boetes van (overheids)instanties te voorkomen. Discussies ontstaan wanneer contractors niet beschikken over de juiste certificeringen, zoals een geldige VCA of VOG en wie er eindverantwoordelijk voor is om dit aan te leveren.

Informatie over bezoekers en contractors helpt om veiligheid onder controle te krijgen. De data die hieruit voortkomt heeft als doel om deze personen ‘groen’ licht te geven om uw (bedrijfs)locatie te betreden. Er moet snel antwoord worden gegeven op basis van een aantal security-overwegingen. Want is de persoon werkelijk wie hij is en beschikt die persoon over de juiste certificeringen?

In control over wie, wanneer en waar naar binnen mag

Met Identity & Access Management is winst te behalen. Winst op het gebied van efficiency, compliancy en safety. Identity & Access Management resulteert in een snelle uitwisseling van informatie tussen contractors, leveranciers en bezoekers ten aanzien van de voorwaarden voor toegang tot een gebouw of locatie. In een persoonlijk digitaal dossier worden certificaten en trainingen opgeslagen en notificaties verstuurd wanneer een certificaat verloopt. Met een kwalificatiematrix kunt u personen kwalificeren zodat de juiste expertise wordt ingezet voor werkzaamheden op locatie. En dankzij e-learning is het mogelijk om voorafgaand of ter plaatse veiligheid- of instructievideo’s in te zetten.

Deze verschillende modules waarborgen veiligheid. Kortom; in één oogopslag inzicht in de voortgang en knelpunten van uw bedrijfsprocessen. Zo bent u in control over wie, wanneer en waar naar binnen mag. En bent u een volwaardige business-partner voor uw organisatie.

Meer over dit onderwerp