Kennis items

Innovatie is stevig verankerd in het DNA van Nsecure

Lees hier de blog van Jan Winus van Roode, Innovation manager Nsecure

Alex Smaling
General Manager en Expert Identity & Cloud
16 juli 2018

Nsecure hecht veel waarde aan technologische ontwikkeling. Zoals directeur Nsecure Hans van Driel in zijn blog al aangaf, volgen maatschappelijke en digitale ontwikkelingen elkaar momenteel in rap tempo op. Bedrijven kunnen niet achterop raken wat betreft veiligheid en regelgeving. Daarom is innovatie stevig verankerd in het DNA van Nsecure. Jan Winus van Roode, Innovation Manager bij Nsecure, is verantwoordelijk voor het aanjagen, signaleren en inzetten van nieuwe technologische ontwikkelingen op het gebied van toegangscontrole en veiligheid.

Waarom vindt Nsecure innovatie zo belangrijk?

“Het werkgebied van toegangscontrole en toegangsverlening is sterk in ontwikkeling. De traditionele aanpak van een “gebouw gebonden” technisch systeem verandert momenteel in hoog tempo naar identity management. Dit past goed bij onze visie, ‘Control your access’. Dit betekent dat wij het individu centraal stellen. Wij zijn continu bezig om aan de hand van innovatieve technieken deze ontwikkeling naar identity management te verwerken in nieuwe systemen of oplossingen, die ervoor zorgen dat toegang en beveiliging steeds efficiënter en gebruiksvriendelijker verloopt.”

Hoe pakt Nsecure innovatie aan?

“Nsecure hanteert daar een variant van de lean/startup-methode voor. Dat betekent dat we nieuwe ideeën zo snel mogelijk toetsen, vervolgens een ‘minimal viable product’ maken en klanten uitnodigen om mee te doen aan pilots. Co-creatie is voor ons een belangrijk onderdeel van het innovatieproces. De klant kent immers als geen ander de dagelijkse praktijk. Intern geven wij aan onze eigen medewerkers presentaties over onze innovaties. Extern verzekeren wij de klant, ook in het contract, van een doorlopende inspanning van onze kant om te blijven vernieuwen.”

Wat zijn enkele concrete voorbeelden van innovaties van Nsecure?

“Een van onze productinnovaties waar we op dit moment mee bezig zijn is Nomi. Nomi is een veelbelovende technologie op het gebied van identity management. Met Nomi bepalen gebruikers zelf welke data zij delen in een toegangsproces. De gebruiker hoeft dan maar eenmaal zijn gegevens te verifiëren bij een trusted party, en vervolgens kan hij bij allerlei systemen zichzelf aanmelden zonder daadwerkelijk zijn gegevens te hoeven overhandigen. Slechts het feit dat de gegevens kloppen wordt uitgewisseld. Zeker in het kader van de AVG is dat voor veel bedrijven een aantrekkelijke propositie, omdat er geen persoonlijke data meer hoeft te worden opgeslagen.

Een andere nieuwe technologie is MOVE, dat staat voor Mobile Verification. Met MOVE is het mogelijk om externe leveranciers via een app ad hoc eenmalig toegang te geven tot bedrijfslocaties. Dat is voor bedrijven die met veel verschillende leveranciers werken een uitkomst. Vroeger hadden dat soort leveranciers dan een toegangspas, die lang geldig was, makkelijk kwijt kon raken en ook te makkelijk aan iemand anders kon worden gegeven. MOVE maakt daar een einde aan, en biedt daarnaast uitgebreide rapportagemogelijkheden.”

Waar vindt in de komende jaren in dit vakgebied de meeste innovatie plaats?

“Internet of things, inmiddels veelbesproken, wordt groot; door de inzet van sensoren wordt een lokale infrastructuur steeds minder relevant. Daarnaast zal privacy en identity management steeds belangrijker worden, en ook op het gebied van biometrie staat veel te gebeuren. Verder is data science aan een flinke opmars bezig; slimme algoritmes zullen steeds vaker het gedrag van mensen en componenten analyseren om zo systemen te optimaliseren. De systemen die wij leveren registreren allerlei data, wat ons samen met de klant de mogelijkheid biedt om diepgaande analyses te maken over de werking van die systemen. Wij kunnen zo precies zien waar je zaken verder kunt aanscherpen. Dat zorgt voor een flinke verhoging van de efficiëntie van systemen. Wij doen dat doorlopend, zodat bijvoorbeeld veranderingen binnen een bedrijf of de inzet van een nieuw systeem meteen optimaal verwerkt worden in alle bedrijfsprocessen.”

Gerelateerde

Onderwerpen

Alex Smaling General Manager en Expert Identity & Cloud
Meer informatie

Vragen

Meer weten over onze innovaties of ontwikkelingen op het gebied van toegang & security? Onze specialisten staan u graag te woord.